Skip navigation MENU

Aragon en Pyreneeën

Politiek en historisch heeft Aragón nauwe banden met Catalonie, waarmee ze een machtige alliantie vormden in de middeleeuwen. Aragon is aan alle kanten opgesloten door bergen. Het had altijd zijn eigen identiteit behouden, met de traditionele Basken en hun Aragonese taal.

Boek direct je vakantie naar de Pyreneeën!
Vakanties Pyreneeën

Pyreneeën

De Pyreneeën zijn de belangrijkste trekpleister van Aragon. De gebeeldhouwde valleien en stenen boerendorpjes bieden uitstekende wandelmogelijkheden. Sommige valleien zijn verbouwd door dure skigebieden, maar ze onthullen nog steeds de prachtige wildernis van het Parque Nacional de Ordesa en het Parque Natural de Posets-Maladeta. De Pyreneese steden van Aragón zijn ook bekend om hun religieuze architectuur. Zo heeft Jaca een van ’s lands oudste Romaanse kathedralen.

Kaart van Aragon

De meest interessante monumenten van het centrum en het zuiden van Aragón zijn de Mudejar: een reeks van kerken, torens en herenhuizen gebouwd door islamitische werknemers in de eerste decennia van de christelijke overheersing. De Mudejar staan sinds 2001 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast de indrukwekkende Romeinse overblijfselen, wordt de toon gezet door Zaragoza, de Aragonese hoofdstad en de enige plaats van een respectabele grootte. Andere bezienswaardigheden zijn de kleinere steden van Aragorn, in het bijzonder Tarazona, Calatayud en de zuidelijke provinciehoofdstad van Terue. In het zuiden van Aragón tref je het fascinerende ommuurde dorp Albarracín. Dit is een absolute must-see!

Boek direct je vakantie naar de Pyreneeën!
Vakanties Pyreneeën