Skip navigation MENU

Fly Drive Lanzarote

Lanzarote is één van de Spaanse Canarische Eilanden. Het ligt op slechts 125 km van het vasteland van Afrika en meer dan 1000 kilometer van het vasteland van Spanje. Het meest nabijgelegen eiland is Fuerteventura op slechts 11 km afstand. Er wonen slechts 140.000 mensen permanent op het eiland. Men leeft er vooral van toerisme en landbouw.

Ontdek Lanzarote met een fly drive!
Fly drives Lanzarote

Het vulkanische landschap van Lanzarote is niet bijzonder aantrekkelijk, maar het milde klimaat maakt het eiland zeer aantrekkelijk voor Nederlanders en andere Europeanen.

De luchthaven van Lanzarote ligt op slechts 7 km van de hoofdstad Arrecife, waar de helft van de bevolking van het eiland woont. De populaire badplaats Puerto del Carmen ligt op slechts 11 kilometer ten zuidwesten van de luchthaven. Het is een zeer drukke luchthaven gezien de grootte van het eiland met meer dan 5½ miljoen reizigers die elk jaar passeren.

fly drive lanzarote

Fly drive Lanzarote: de verkenning

Puerto del Carmen is het top resort van het eiland. Andere belangrijke resorts op Lanzarote zijn Playa Blanca in het zuiden en Costa Teguise net ten noorden van Arrecife. De meest luxe appartementen vind je bij de stijlvolle haven van Purto Calero. De restaurants zijn hier uitstekend!
Alle grote touroperators bieden vakanties aan naar Lanzarote met een breed scala van accommodaties.

Wat kun je doen in Lanzarote?

Je kunt het beste een huurauto gebruiken om Lanzarote te verkennen. Er zijn een paar kleine resorts en een aantal interessante kleine dorpjes zoals Tias en Yaiza. Ook het vulkanische Timanfaya National Park is zeker een bezoek waard. Natuurlijk kun je ook genieten van de heerlijke stranden van Lanzarote. Voor de liefhebbers is er een heel actief nachtleven.

Ontdek Lanzarote met een fly drive!
Fly drives Lanzarote

Het weer in Lanzarote

Het weer in Lanzarote is meestal zeer mild met gemiddelde jaarlijkse temperaturen rond de 21° C en een gemiddelde jaarlijkse neerslag slechts 14cm. In de zomer zijn er soms pieken van 32° C, terwijl de temperatuur in de winter tussen 15° C en 25° C schommelt. Op warme zomerdagen heerst er een frisse zeebries op Lanzarote.