Skip navigation MENU

Fly drive Gran Canaria

Gran Canaria is één van de Spaanse Canarische Eilanden. Het ligt op slechts 210 km van de kust van Afrika en 1250 kilometer van het vasteland van Spanje. Het vulkanische terrein van het eiland behoorlijk kaal, maar de uitstekende wegen en de goede voorzieningen voor toeristen maken het eiland erg aantrekkelijk voor vakantiegangers. De populairste resorts van Gran Canaria bevinden zich langs de zuidkust waar er een enorme hoeveelheid vakantiehuisjes en hotels gebouwd zijn.

Avontuurlijke fly drives naar Gran Canaria
Boek direct

Langs de zuidkust van Gran Canaria vind je bijvoorbeeld Playa del Ingles. Na Benidorm is dit het grootste vakantieoord van Europa. Iets verderop ligt Puerto Rico. Dit is minder groot, maar het is een schitterende omgeving die zeer geschikt is voor georganiseerde vakanties.

Kaart van Gran Canaria

De volgende kaart van Gran Canaria toont alle belangrijke toeristische bestemmingen op het eiland.

plattegrond van gran canaria

Het binnenland van Gran Canaria

Het centrum van het eiland heeft een ruig klimaat en prachtige pieken van meer dan 2000 meter hoog. Op heldere dagen kun je de Teide op Tenerife zien. Verspreid over de bergen zijn veel kleine dorpjes met kleine markten en leuke buurtjes om te ontdekken.

Avontuurlijke fly drives naar Gran Canaria!
Boek direct

Las Palmas

De stad Las Palmas is de thuisbasis van meer dan 380.000 inwoners, ongeveer de helft van de bevolking van Gran Canaria. Las Palmas is een bedrijvige havenstad, vele winkelcentra, boetiekjes en kleine winkeltjes. Er zijn tal van terrasjes waar je lekker kunt ontspannen en genieten van een drankje en wat tapas.