Skip navigation MENU

Castilla la Mancha en Extremadura

Het uitgestrekte gebied van Castilla la Mancha en Extremadura krijgt maar weinig aandacht van toeristen. De meesten gaan nonstop door naar Valencia en Andalusië.

Boek je droomvakantie naar Spanje!
Bekijk reisbureau’s

Op het eerste gezicht is dit begrijpelijk. Castilla-La Mancha in het bijzonder, is niet zo gastvrij. Het is een enorme kale vlakte. De naam La Mancha komt van het Arabische Manxa wat steppe betekent. Het is gloeiend heet in de zomer en ijzingwekkend koud in de winter. Maar deze indruk is niet helemaal eerlijk, want als je verder kijkt vind je pittoreske dorpjes en historische steden als Cuenca met de prachtige kathedraal Sigüenza. Castilla-La Mancha is ook het hart van de land- en wijnbouw in Spanje.

Extremadura

Extremadura was de bakermat van de conquistadores; mannen die een nieuwe wereld voor het Spaanse rijk openstekden. Daarna werd het snel weer vergeten. Maar in de tijd van de conquistadores beleefde Extremadura een korte gouden eeuw toen de helden terugkeerden met hun buit. Trujillo, de geboorteplaats van Pizarro en Cáceres werden gebouwd met de rijkdom die de conquistadores meebrachten.