Skip navigation MENU

Fly drive Andalusië

Het populaire beeld van Spanje als een land van stierengevechten, flamenco, sherry en kasteelruïnes komt uit Andalusië, het meest zuidelijke gebied en het meest typisch Spaanse deel van het Iberische schiereiland.

Avontuurlijke fly drives naar Andalusië
Boek direct

De Moren, een gemengd ras van Berbers en Arabieren uit Marokko en Noord-Afrika, bezetten al- Andalus meer dan zeven eeuwen. Hun eerste troepen landden op Tarifa in 710 na Christus, en binnen vier jaar hadden ze vrijwel het hele land veroverd. Hun laatste bolwerk, Granada, viel om tijdens de christelijke herovering in 1492. In deze 7 eeuwen van overheersing, ontwikkelden zij de meest geavanceerde beschaving van de Middeleeuwen, gecentreerd in de drie grote steden Córdoba, Sevilla en Granada.

Tip: Lees alles over Andalusie op Fly Drive Andalusië!

Kaart van Andalusië

Steden van Andalusië

Iedere stad heeft de meeste buitengewone monumenten behouden, waarvan de mooiste het Alhambra is. Misschien is dit wel het mooiste gebouw in heel Europa. Sevilla heeft een fabelachtig versierd kasteel genaamd Alcázar en grote gotische kathedralen. Vandaag de dag is het de hoofdstad van Andalusië. Sevilla is een levendige, moderne metropool die onmogelijk te weerstaan is. Córdoba herbergt het prachtige Mezquita, de grootste en mooiste moskee ooit gebouwd door de Moren.

Avontuurlijke fly drives naar Andalusië
Boek direct

Deze drie steden zijn belangrijke toeristische bestemmingen geworden, maar het is ook de moeite waard om het binnenland van Andalusie te verkennen. Je vindt er prachtige renaissance stadjes als Ubeda , Baeza en Osuna.

Andalusie heeft ook prachtige bergen, met inbegrip van de Sierra Nevada de hoogste berg van Spanje. In het voorjaar kun je hier skieen en op dezelfde dag naar de kust rijden en een duik nemen in zee.
Andalusie heeft een prachtige kustlijn, met de beroemde Costa del Sol en Costa de la Luz. Helaas is deze regio erg toeristisch omdat het zo aantrekkelijk is voor een zonvakantie.

De realiteit van het hedendaagse Andalucía kan soms hard zijn. De werkloosheid in de regio is de hoogste in Spanje en een groot deel van de bevolking schraapt nog steeds een leven van seizoensgebonden werk in de landbouw bij elkaar. De Andalusische dorpjes zijn verpauperd door jarenlange, structurele verwaarlozing. Ondanks de financiele problemen is de bevolking van Andalusie uitbundig en eztravagant. Er worden jaarlijks honderden feesten gevierd.

Avontuurlijke fly drives naar Andalusië
Boek direct