Skip navigation MENU

Fly drive Catalonië

Barcelona kan op de grootste bezoekersaantallen rekenen, maar de rest van Catalonië is ook schitterend. De meeste steden en dorpen in deze regio zijn verrassend welvarend. Dit is een overblijfsel van het vroege industriële tijdperk waarin Catalonië zich veel sterker ontwikkelde dan de rest van Spanje.

Avontuurlijke fly drives naar Catalonië
Boek direct

Catalonië is een spectaculaire regio met grote contrasten: Van de torenhoge pieken van de Pyreneeën tot het sprankelende blauwe water van de ondiepe baaien van de Middellandse Zee. De opzichtige branie van de mega resorts in Costa Brava, afgewisseld door de serene stilte van oude parochiekerken in het binnenland. Ondanks deze diversiteit, is Catalonië een relatief klein gebied.

Kaart van Catalonië

 

Vanuit Barcelona kun je eenvoudig het binnenland van Catalonië intrekken. De stad heeft een uitstekend netwerk van bus-en treindiensten. De voor de hand liggende doelwitten zijn de kusten ten noorden en zuiden van de stad en de verschillende provinciale hoofdsteden (Girona, Tarragona en Lleida). Excursies die prima als dagtrip kunnen worden ingepland!

Avontuurlijke fly drives naar Catalonië
Boek direct

Catalaanse Pyreneeën

Als je genoeg tijd hebt kun je ook doorreizen naar de Catalaanse Pyreneeën. Dit gebergte vormt een prachtig en relatief geïsoleerd gebied dat zich prima leent voor een wandelvakantie. Dit geldt in grote mate voor het Parc Nacional de Aigüestortes. Ten zuiden van Barcelona kun je bij de Costa Daurada terecht voor mooie stranden.