Skip navigation MENU

Fly drive Valencia

Dit weelderige gebied draagt de bijnaam ‘El Levante’, omdat dit het eerste deel van Spanje is dat wakker wordt. Valencia heeft de Middellandse Zee als de voortuin, terwijl het binnenland Huerta één van de meest vruchtbare gebieden in Europa is, vol met sinaasappel- en citroenbomen, dadelpalm plantages en rijstvelden die geïrrigeerd worden door systemen die door de Moren bedacht zijn. In deze regio is het gerecht Paella ontstaan.

Ontdek Valencia met een fly drive!
Direct boeken

Het bewijs van de lange Moorse bezetting kan overal worden waargenomen: In de kastelen, gewassen en plaatsnamen. Namen als Benidorm, Alicante en Alcoy zijn allemaal afgeleid van het Arabisch. De regio is tevens het thuis van het historische Murcia, dat in groot contrast staat met de commerciële resorts langs de kust.

 Valencia fly drive

Kaart van Valencia

De eenvoud en soberheid van Murcia contrasteren met de historische rijkdom van de Valenciaanse Huerta. De zuidoostelijke hoek van Spanje waarin Murcia gelegen is, bestaat voornamelijk uit woestijn. Het is zelfs het droogste gebied van heel Europa.

Vanwege de strategische ligging werd de regio eeuwenlang bevochten door de Feniciërs, Grieken, Carthagers en Romeinen, maar vanwege de 5 eeuwen durende overheersing van de Moren is er nauwelijks iets terug te vinden van deze oude beschavingen.

Ontdek Valencia met een fly drive!
Direct boeken