Skip navigation MENU

Steden van Spanje

Spanje is voor de meeste Nederlanders echt een exotische vakantiebestemming. Dat heeft te maken met de vriendelijke inwoners, de relaxte levensstijl, de uitstekende keuken, het bruisende nachtleven, de wereldberoemde folklore en festivals. Lees meer over de mooiste steden van Spanje. Spanje is het thuis van honderden interessante steden. Hier volgt een overzicht van de acht populairste.

Ontdek de mooiste steden van Spanje!
Boek stedentrip

Steden SpanjeMadrid: De bruisende hoofdstad, met fantastische musea, interessante architectuur, heerlijk eten en het bruisend nachtleven.

Cordoba en Granada bevatten spectaculaire herinneringen aan het Islamitische verleden, met de rood-wit gestreepte bogen van de Mezquita in Cordoba en het prachtige Alhambra paleis dat uitkijkt op Granada. Sevilla, het culturele centrum van Andalusië, heeft schitterende collecties van bezienswaardigheden uit de tijd dat de stad de belangrijkste haven was voor goederen vanuit Amerika. Daarnaast heeft Sevilla de grootste kathedraal van het land.

In het midden van Spanje ligt de pittoreske stad Toledo, één van de belangrijkste historische centra van het land. Toledo is een prachtige middeleeuwse stad gebouwd op een heuvel. Voordat Madrid gebouwd werd was Toledo de hoofdstad van Spanje.

Verder naar het noorden in Castilië-Leon, ligt Salamanca. Deze stad is beroemd om zijn universiteit en de overvloed aan historische architectuur.

Bezoekers moeten zich bewust zijn van de beperkte toegang van veel historische kerken. Daarnaast wordt er vaak toegangsgeld gevraagd, gemiddeld zo’n € 8.

  • Barcelona – de tweede stad van Spanje, vol moderne gebouwen en een bruisend cultureel leven, nachtclubs en stranden.
  • Bilbao – Dit is een industriële stad, de thuisbasis van het Guggenheim Museum.
  • Cadiz – De oudste stad van West-Europa met bijna 4000 jaar aan geschiedenis.
  • Cordoba – De grote moskee (‘ Mezquita ‘) van Cordoba is een van de mooiste gebouwen ter wereld.
  • Granada – prachtige stad in het zuiden, omgeven door besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada. Daarnaast is Granada de thuisbasis van La Alhambra.
  • Sevilla – een prachtige, groene stad en de thuisbasis van ’s werelds op twee na grootste kathedraal.
  • Valencia – Paella werd hier uitgevonden. Daarna heeft Valencia prachtige stranden.
  • Almeria – Je vindt hier de beste natuurlijke stranden en de beste ‘tapas’ van Spanje.
Ontdek de mooiste steden van Spanje!
Boek stedentrip