Skip navigation MENU

Fly drive Madrid

Madrid werd de hoofdstad van Spanje pop basis van haar geografische ligging, precies in het hart van Iberia. Toen Felipe II de zetel van de regering hier in 1561 naartoe verhuisde, was zijn doel om het tot symbool te maken van de eenmaking en centralisatie van het land. Vanuit Madrid kon hij snel communiceren met alle hoeken van de natie. De locatie van Madrid had weinig natuurlijke voordelen: Het is 300 km van de zee en ligt op een hoogte van 650m. Het vriest er in de winter en zomers is het zinderend heet.

Ontdek Madrid met een fly drive!
Boek je fly drive

Kaart van Madrid

De historische binnenstad van Madrid

Tegenwoordig is Madrid een grote, moderne stad, met een bevolking van zo’n vier miljoen inwoners. De voorsteden en buitenwijken van Madrid maken een troosteloze indruk, maar het centrum van Madrid is erg sfeervol. Je vind er prachtige historische gebouwen, kleine winkeltjes en barretjes en smalle straatjes.

Vergeleken met de historische steden van Spanje -Toledo, Salamanca, Sevilla en Granada- zijn er weinig gebouwen van groot architectonisch belang, maar je vind er wel prachtige beeldcollecties die de basis van het Prado museum vormen.

Afgezien van deze bijzondere bezienswaardigheden, is er een groot aantal kleinere musea en paleizen die heel aantrekkelijk zijn. Sportfans kunnen terecht bij het Santiago Bernabeu; de thuishaven van een van de meest glamoureuze en succesvolle clubs in de wereld van voetbal, Real Madrid.

Echter, monumenten en bezienswaardigheden zijn niet het enige wat Madrid te bieden heeft. Ook de kleurrijke bevolking -de madrileños- is een must see.

Het centrum van Madrid is nu ook in betere vorm dan jaren geleden als gevolg van de impact van een reeks stedelijke investeringen. Er zijn verbeteringen aangebracht in het openbaar vervoer, met uitbreidingen van de metro, de bouw van nieuwe ringwegen en de opgraving van een reeks van tunnels.

Ontdek Madrid met een fly drive!
Boek je fly drive