Skip navigation MENU

Bezienswaardigheden Spanje

Spanje zal menigeen verassen. Het is meer dan alleen overvolle stranden, stierenvechten en flamenco. Het land heeft zeer veel oude monumenten die achtergelaten zijn door de Romeinen en Moren: Van middeleeuwse kastelen in het binnenland tot de witte dorpen van Andalusië.

Boek direct je droomreis naar Spanje!
Bekijk reisbureau’s

romeinse-brug-cordobaHet landschap is al net zo gevarieerd als de geschiedenis van Spanje. Het groene Galicië had niet meer kunnen verschillen van de woestijnen van Almería of de ruige bergen van de Sierra Nevada. En dan zijn er nog de talloze schitterende stranden langs de Spaanse kusten.

Toeristische bezienswaardigheden Spanje

 1. Palacia Real
  Het Palacio Real (koninklijk paleis) van Madrid is de officiële residentie van de koning van Spanje, hoewel het alleen wordt gebruikt voor plechtigheden. Het Koninklijk Paleis werd gebouwd tussen 1738-1755 en koning Carlos III nam zijn intrek in het paleis in 1764.
 2. Stierenrennen in Pamplona
  Pamplona is een stad in Navarra, beroemd om zijn San Fermín festival dat elk jaar gehouden wordt van 06-14 juli. In het hart van het festival is El Encierro, het stierenrennen.
 3. La Concha
  Het strand La Concha in San Sebastian wordt beschermd tegen sterke wind door steile kliffen en eilanden. Volgens kenners is dit één van de beste stranden van Europa. Je kunt er heerlijk surfen of wandelen langs de promenade.
 4. Aqueduct van Segovia
  Het aquaduct van Segovia is een van de best bewaard gebleven monumenten die zijn achtergelaten door de Romeinen in Spanje. Het aquaduct voert water (16 km) van de rivier Frio naar Segovia en werd gebouwd van circa 24.000 massieve granieten blokken. Waarschijnlijk is het aquaduct gebouwd rond 50 na Christus.
 5. Cuenca
  Cuenca is gelegen tussen Madrid en Valencia. Het is een prachtige middeleeuwse stad, gebouwd op de steile wanden van een berg. Veel woningen zijn gebouwd tot aan de rand van een klif, waardoor Cuenca een van de meest opvallende steden in Spanje is: Een juweeltje in de provincie Castilla La Mancha.
 6. Ibiza
  Ibiza is een van de Balearen in de Middellandse Zee, voor de kust van Spanje. Het eiland is een van de meest populaire feestbestemmingen in heel Europa. Tijdens de zomer verandert Ibiza in één massaal feest met nachtclubs, bars en restaurants.
 7. Sagrada Familia
  De Sagrada Familia is een grote rooms-katholieke kerk in Barcelona, en één van de meest bezochte toeristische attracties van Spanje. Het is een ontwerp van Antoni Gaudí, een Catalaanse architect die bijna 40 jaar werkte aan dit bouwwerk.
 8. El Escorial
  El Escorial is gelegen in de uitlopers van de Sierra de Guadarrama. Het was hét politieke centrum van het Spaanse rijk onder koning Philip II. Philip benoemd Juan Bautista de Toledo als architect in 1559 en samen ontwierpen zij El Escorial als een monument voor Spanje. Momenteel doet het dienst als klooster, koninklijk paleis, museum en school.
 9. Mezquita van Cordoba
  De Mezquita (Spaans voor “moskee”) van Cordoba is een fascinerend gebouw bekend om het woud aan zuilen en bogen in de centrale hal. De Mezquita was oorspronkelijk een Romeinse tempel, daarna werd het een Visigotische kerk en tenslotte bouwden de Moren het om tot de Mezquita. Na de Spaanse Reconquista werd er een kathedraal gebouwd in het midden van de grote Moorse moskee.
 10. Alhambra
  Het Alhambra is deels fort en deels paleis. De tuin van het Alhambra is gelegen op een plateau met uitzicht op de stad Granada in Zuid-Spanje. Het paleis werd gebouwd in de 14e eeuw door de Nasrid sultans. Het Alhambra is nu een van de belangrijkste toeristische attracties van Spanje en veel bezoekers komen naar Granada voor het Alhambra.
Boek direct je droomreis naar Spanje!
Bekijk reisbureau’s