Skip navigation MENU

Rondreis Spanje 14 dagen

Deze tocht is een uitbreiding op de rondreis door Spanje in 7 dagen. Klik op de link voor een beschrijving van de eerste zeven dagen. Het onderstaande programma start bij dag acht, te Barcelona.

Boek je rondreis door Spanje (14 dagen)
Direct boeken

Dagen 8, 9 & 10: Barcelona, hoofdstad van Catalonië

Arriveer zo vroeg mogelijk bij de smalle geplaveide straatjes van de Barri Gòtic, de Gotische wijk van Barcelona. Dit fascinerende oude ghetto is een heerlijke ontdekkingstocht die je terugvoert naar de middeleeuwen. Vervolg je verkenning richting de kathedraal van Barcelona. De Catelaanse gothische architectuur is indrukwekkend!

Barcelona fly drive

Na een bezoek aan de gotische wijk ga je verder naar Las Ramblas. Dit is de beroemdste straat van Spanje! Deze boulevard strekt zicht uit van Plaça Catalunya in het noorden tot Plaça Portal de la Pau langs de waterkant.

Langs de boulevard vind je bloemenwinkeltjes, boekverkopers, paleizen, winkels en cafés: een prachtige samenvatting van de stad Barcelona. Aan het einde van de boulevard staat een monument ter herinnering aan Columbus.

Zodra je in de haven bent loop je in de richting van Moll de la Fusta. Geniet in het Parc de la Ciutadella van een bankje.

Direct ten zuiden van het park is het water. Je ziet er regelmatig oude vissers aan het werk. Dit is een mooie plek voor de lunch.

Vertrek na de lunch verder noordwaarts naar La Sagrada Família: De oudste (onconventionele) kerk van Europa. Dit onvoltooide bouwwerk is ontworpen door de onnavolgbare Antoni Gaudí.

Neem daarna de kabelbaan naar de fonteinen van Montjuïc, waar je een prachtig zicht hebt op Barcelona. De verlichte fontein Fuentes Luminosas, is één van de hoogtepunten van je reis naar Barcelona. Je kunt hier een tijdje rondhangen en genieten van het park Montjuïc, een nagebouwd Spaans dorp gebouwd.

Boek je rondreis door Spanje (14 dagen)
Direct boeken

Dag 9 – De kunstgalerijen van Barcelona

Bezoek het Museu Picasso in de Gotische wijk en maak een wandeling door de omliggende wijk, Barri de la Ribera. Hier kun je schitterende Renaissance herenhuizen bezichtigen. Ook vind je er een indrukwekkende verzameling van kunstgalerijen.

Probeer voor de lunch het kunstmuseum te bewonderen: ‘Museu Nacional d’Art de Catalunya’. Dit is de belangrijkste kunstgalerij van de stad en één van de grootste collecties van Romaanse kunst.

Bezoek in de namiddag de Fundació Antoni Tàpies. Hier vind je kunstwerken van het abstract expressionisme.

Dag 10 – Hoogtepunten van Barcelona

Bezoek vandaag alle hoogtepunten van Barcelona die je gemist hebt. Breng ’s ochtends een bezoek aan het eigenzinnige park van Gaudí: park Güell. Dit park is tot UNESCO werelderfgoed verklaard.

Ga vervolgens terug naar Las Ramblas voor een lunch op een terrasje.

Ga na de lunch naar het koninklijk paleis ‘Palau Reial’. Vroeger woonden hier de graven van Barcelona.

In de namiddag kun je nog een bezoek brengen aan de berg Tibidabo. Vanaf de top heb je een fenomenaal uitzicht op Barcelona. Gebruik eventueel de kabelbaan naar boven om tijd te besparen.

Dag 11: Uitstapje naar Montserrat

Vanuit Barcelona kun je de trein nemen naar het historische klooster van Montserrat, 56 kilometer verderop.

Ga eerst naar het vvv-kantoor in Montserrat voor een goede kaart en maak daarna een rondwandeling. Keer in de avond terug naar Barcelona en sluit de dag af met een wandeling langs de Ramblas.

Dag 12: Girona en het Dalí-museum

Huur een auto in Barcelona en rijd naar de hoogtepunten van Catalonië. Je eerste tussenstop is de oude stad Girona. Boek hier een hotelovernachting.
Verken vervolgens deze schitterende middeleeuwse stad. Zorg ervoor dat je de prachtige kathedraal en het gothische paleis niet mist.

In de namiddag rijd je door naar het stadje Figueres. Dit kleine stadje herbergt de belangrijkste trekpleister van heel Catalonië: het Teatre Museu Dalí. Dalí werd geboren in deze stad in 1904 en zijn mooiste werken zijn hier in zijn geboorteplaats te bezichtigen. Dit is één van de meestbezochte musea van heel Spanje.

Keer terug naar Girona en ontmoet de lokale bevolking in de oude binnenstad.

Dag 13: De Costa Brava

De zogenaamde “wilde kust” van Spanje strekt zich uit van de Franse grens in zuidelijke richting naar Barcelona. Deze prachtige rit langs de ruige kust is bijzonder mooi.

Rijd vanuit Girona naar de badplaats Tossa de Mar, een oude stad met schitterende stranden. In de namiddag rijd je door naar het noorden voor een bezoek aan een andere badplaats: Cadaqués

Dag 14: Sitges en Tarragona

In Sitges vind je heerlijke stranden en mooise musea. Voor het Museu Cau Ferrat is de mooiste waard. Rijd vervolgens door naar Tarragona waar je ook zult overnachten. Deze oude havenstad is gebouwd op een rotsachtige klif boven de Middellandse Zee.

Breng in de avond een bezoek aan de prachtige boulevards en dineer in één van de uitstekende restaurants.

Na de overnachting keer je terug naar het vliegveld voor de terugreis.

Boek je rondreis door Spanje (14 dagen)
Direct boeken