Skip navigation MENU

Rondreis Spanje 8 dagen

Eigenlijk kun je heel Spanje niet in één week zien. Daarvoor is het land te gevarieerd en het heeft teveel bezienswaardigheden. Maar je kunt wel kiezen voor een onvergetelijke tijd in Madrid, gevolgd door bezoeken aan Cordoba, Sevilla, Segovia en Toledo. Gebruik de volgende route om zoveel mogelijk te halen uit je rondreis door Spanje in 8 dagen.

Boek je rondreis door Spanje (8 dagen)
Direct boeken

Dag 1 & 2: Madrid

rondreis spanje in 8 dagenNeem een vlucht die vroeg aankomt in Madrid. Check in bij je hotel en ga direct naar het dichtstbijzijnde café voor een kop koffie en croissant. Neem vervolgens de metro naar Atocha of Banco de España en start je bezichtiging van Museo del Prado. Plan minimaal 2 uur in voor dit bezoek. In deze tijd kun je niet alles bekijken. Focus daarop op de prachtige werken van Velázquez en Francisco de Goya.

Gebruik je lunch op het Plaza de Santa Ana. Dit was in het verleden een belangrijk verzamelpunt voor beroemde schrijvers zoals Cervantes en Hemingway.

Loop na de lunch naar Puerta del Sol, het centrum van Madrid. In een hoek van het plein kun je een bezoek brengen aan het Descalzas Reales klooster, een 16e eeuws klooster met een echte schatkamer.

Breng vervolgens een bezoek aan het Plaza Mayor, het mooiste plein van Madrid. Je kunt er heerlijk dineren in het favoriete restaurant van de schrijver Hemingway: Sobrino de Botín.

Dag 2

Neem de tweede dag de metro naar Atocha voor een bezoek aan het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, het prachtige meesterwerk van Picasso hangt: Guernica. Hier kun je de grootste collecties moderne kunst van Spanje bewonderen. Trek er de hele ochtend voor uit. ’s Middags kun je het derde grote kunstmuseum van Madrid bewonderen: het Museo Thyssen-Bornemisza, het opvangen van de vele schatten.

’s Avonds is het tijd voor ‘Tasca hoppen’: Een tocht langs barretjes en kroegjes waar je heerlijke tapas kan eten. Probeer ook een Flamenco show mee te maken voordat de nacht valt.

Dag 3: Dagtocht naar Toledo

In de ochtend van de derde dag verlaat je Madrid en rijd je in de richting van de oude stad Toledo. Een groot deel van de geschiedenis van Spanje vond plaats achter de oude muren van Toledo. Er is hier zoveel te zien dat je wel 2 dagen nodig hebt.

Bezienswaardigheden Toledo:

  • Het versterkte paleis Alcázar (met legermuseum)
  • De kathedraal van Toledo
  • Het museum van El Greco
  • De begrafenis van de graaf van Orgaz in de Santo Tomé.

Dag 4: uitstapje naar Segovia

Vertrek aan het begin van de vierde dag naar Segovia. De ligging van dit stadje is spectaculair.  En de stadsburcht, het Alcázar, lijkt wel een droomkasteel. Andere bezienswaardigheden in Segovia: de kathedraal en het oude aquaduct dat gebouwd werd door de romeinen.

Boek je rondreis door Spanje (8 dagen)
Direct boeken

Dag 5: Uitstapje naar El Escorial

El Escorial ligt vlakbij Madrid. Dit bouwwerk is gedeeltelijk klooster, gedeeltelijk mausoleum. El Escorial is gebouwd door Felipe II. De prachtige bibliotheek, de paleizen en de kunstschatten zijn de mooiste ter wereld. Trek een dag uit om de bijzondere architectuur van El Escorial te bewonderen.

Als je tijd over hebt, kun je ook nog een bezoek brengen aan de vallei van de gevangenen. Dit is een ontroerend monument ter gedachtenis aan de Spaanse Burgeroorlog in de jaren 30. Keer ’s avonds terug naar Madrid.

Dag 6: Zuid naar Córdoba

Vertrok ’s ochtends vroeg vanuit Madrid naar Cordoba. Dit is een tocht van ruim 400 kilometer. Córdoba was ooit de hoofdstad van de islamitische heersers. Neem 2 uur de tijd om de prachtige  Mezquita van Córdoba te bewonderen. Dit is het mooiste en grootste islamitische bouwwerk dat gebouwd is in een westers land. Neem na de lunch de trein naar Sevilla. Overnacht vervolgens in deze hoofdstad van Andalusië.

Dag 7: Sevilla, hoofdstad van Andalusië

In de ochtend van dag 7 kun je het heerlijke Sevilla bewonderen. Neem eerst de tijd om de smalle straatjes van de Barrio de Santa Cruz te ontdekken. Deze middeleeuwse wijk met zijn kleine, kronkelige straatjes zijn een prachtig aanzicht.

Vervolg je tocht daarna naar de kathedraal van Sevilla en de Giralda-toren. De kathedraal is het grootste gotische gebouw ter wereld en de op één na grootste kerk van Europa. Het beklimmen van de Giralda toren duurt ongeveer anderhalf uur.

Ga na de lunch naar het Alcázar, het oudste koninklijke paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is. Het ligt pal ten noorden van de kathedraal. Met de resterende tijd kun je een bezoek brengen aan het Museo de Bellas Artes de Sevilla, een omgebouwd klooster met prachtige kunstgalerijen van grootmeesters als El Greco en Murillo.

Sluit de dag af met een wandeling door het park ‘María Luisa’. Eventueel kun je een bootje huren en een tochtje maken over de Guadalquivir. Na een diner in de oude binnenstad kun je een flamenco-voorstelling bezoeken.

Dag 8 is de laatste dag van je vakantie. Vertrek op tijd naar Madrid of Malaga en neem het vliegtuig terug naar Schiphol.

Leestip: Rondreis Spanje in 14 dagen

Kaart

rondreis spanje in 8 dagen - kaart
Boek je rondreis door Spanje (8 dagen)
Direct boeken