Skip navigation MENU

Routes door Spanje

Spanje is een groot en gevarieerd land, en je kunt niet alles zien in één enkele fly drive door Spanje. De grote rondreis door Spanje brengt je langs de grote steden van Spanje. Andere routes zijn meestal gericht op één of twee specifieke regio’s, zoals Andalusie of Baskenland. De grand tour door Spanje geeft je een zeer compleet beeld van Spanje.

Boek direct je huurauto voor Spanje!
Boek huurauto
rondreis spanje in 8 dagen

1 Madrid
De bruisende hoofdstad Madrid is de kern van het moderne Spanje. Van wereldklasse kunstcollecties tot aan een bruisende cafés en een bruisend nachtleven.

2 Toledo
De oude stad Toledo is absoluut een bezoek waard, vooral het huis van El Greco de prachtige architectuur van andere gebouwen.

3 Sevilla
Je zou weken kunnen besteden in Sevilla, maar als je toch moet kiezen, ga dan voor Sevilla. De hoofdstad van Andalusie heeft prachtige gebouwen en een levendige flamenco cultuur.

4 Valencia
De snel veranderende stad Valencia is het culturele centrum van het oosten. Het is een logische tussenstop langs de Middellandse Zeekust.

5 Barcelona
Verlaat vervolgens Spanje en ga naar de koele, Catalaanse hoofdstad. Althans, officieel verlaat je Spanje natuurlijk niet, maar de trotse lokale bevolking van deze streek laat het je graag geloven. Barcelona is een echte art nouveau-stad met designer winkels, stijlvolle bars en clubs.

6 Figueres
Rijd twee uur richting de Franse grens totdat je aankomt bij Figueres. Bezoek hier het buitengewone Teatre-Museu Dalí.

7 Logroño
Deze schitterende stad ligt in het hart van de regio Rioja, en hoewel het relatief klein is vind je er fantastische tapas en wijnbarretjes. Rijd vanaf hier door langs de noordelijkse kust.

8 Valladolid
In Valladolid, de hoofdstad van Castilla y León, ontmoet je de Spaanse Gouden Eeuw. Het majestueuze Plaza Mayor is een must-see!

9 Salamanca
Deze prachtige Spaanse stad heeft gebouwen gevormd uit een honingkleurige steen die gloeit als de zon ondergaat.

Boek direct je droomreis naar Spanje!
Bekijk reisbureau’s